Роден е в град Плевен на 13 октомври 1975. Още като

...
Роден е в град Плевен на 13 октомври 1975. Още като
Коментари Харесай

Емблемата на рапа в България Спенс празнува рожден ден

Роден е в град Плевен на 13 октомври 1975. Още като възпитаник е разпален по музиката, само че желанията му клонят към метъла – слуша W.A.S.P. и Helloween. Едва по-късно узрява за рапа, под въздействие на Snoop Dogg, Kurupt, Dr. Dre и най-вече Tupac. Докато учи във II АЕГ „ Томас Джеферсън “, Спенс прави първите си опити за демо записи, несъмнено, напълно аматьорски – със синтезатор и двукасетъчен касетофон.

Музикална кариера

След завършването си през 1994 година е признат в Техническия университет – компетентност „ Комуникационна техника и технологии “. Но около безкрайните му задължения, по този начин и не съумява още да приключи. В София Спенс си дава малко отмора, само че през 1995 година стартира от ден на ден да се занимава с музика. Свързва се с тримата видински рапъри Змиеядеца, Гявола и Big Mouth, а срещата му със Слим води до основаването на групата „ Тим от Дим “. Прави първите си опити с компютърни стратегии, в това време работи и в Нова телевизия. Съдбоносна за Спенс е срещата му с DJ Станчо, през 1998 година. Двамата незабавно си харесват и вземат решение да работят дружно. DJ Станчо урежда първите участия на Спенс – на първо време в дискотека „ Алигатор “ в град София, а след това и в останалата част на страната, където публиката го приема все по-радушно.

През лятото на 2000 гододина стартира работа по дебютния си албум, в който посетител вокалисти са Слим, Колумбиеца, Гявола, Чупи, Big Mouth и групата „ Димна завеса “, а скречовете в него са на DJ Станчо. Албумът „ Прекалено персонално 1 “ излиза през февруари 2000 година и незабавно се подрежда измежду най-продаваните заглавия в жанра, печели още повече фенове на Спенс. В него артистът проповядва узаконяване на марихуаната, също така се засягат ежедневните проблеми, с които се сблъсква младото потомство, както и за корумпираните ченгета и политици. Пилотният клип към албума „ Направи ме “ е цензуриран от БНТ, телевизия „ ММ " в началото го смъква от ефир, а след това го излъчва единствено след среднощ.

Спенс твърди, че е последовател на генгста рапа и си пада по мелодичния хип-хоп от Западното крайбрежие. Не е последовател на чистото прекопирване, въпреки че употребява някои семпли. Музиката, текстовете и аранжиментите в албума му са напълно негови. Готов е и втори клип от албума му – „ Писна ми “. Освен това приключва записите на втория си албум, като му остава време и за гостувания в песни на Сантра и групата Скреч, също така записва и специфична ария за предаването „ Споко “ по BTV.

През 2014 година Спенс в дует с младата поп певица Цвети Радойчева записва видеокипа „ Кисело диско “, отдаден на Криско.[

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР